A jövő elkezdődött

A jövő elkezdődött

RSS   AUDMAX   2017-03-31 12:53   2017-03-31 12:58

 

 

Egy héttel a Frankfurti pro-audio fieszta megnyitása előtt az L-Acoustics bejelentette, hogy zászlóshajójuk az LA12X processzált rendszererősítő megkapta az Avnu certifikációt, melyet heteken belül követ a kistestvér, az LA4X is.

 


Az L-Acoustics – 2015 óta az Avnu szövetség tagjaként – elkötelezte magát, hogy nyit az AVB technológia irányába, mely egyszerűsíti a hálózati infrastruktúra kiépítését és egyben integrálja a sokcsatornás digitális audio átvitelt a rendszervezérlési és monitorozási funkciókkal.
Az LA12X rendszererősítő a francia gyártó palettáján az első termék, amely megkapta a certifikációt, sőt az első processzált rendszererősítő a világon, amely az AVB Listener funkció mellett AVB Bridge funkciót is el tud látni. A beépített AVB Bridge funkció csökkenti a további költséges hálózati eszközök rendszerbe építésének szükségességét, és jelentősen egyszerűsíti a különböző gyártók együtt működő rendszereinek telepítését. Ezzel együtt az LA Network Manager szoftvert is frissítik egy AVB kontrollerrel, mely megkönnyíti a rendszererősítők összekötését más AVB forrásokkal egy egyszerű és áttekinthető felhasználói felületen keresztül – természetesen a rendszererősítők vezérlése és monitorozása továbbra is elérhető a Network Managerben ugyanazon az AVB porton keresztül.

 


Fókuszban a jövő: az AVB Bridge és Listener funkciók integrálása az L-Acoustics termékekbe „jövő-biztossá” teszi azokat – az AVB technológia folyamatos elterjedésével az L-Acoustics partnerek egyszerűen és költséghatékonyan tudják majd rendszereiket más AVB képes rendszerekkel együtt üzemeltetni.
Az új AVB-s firmware-el elláttott LA rendszererősítők tesztüzeme jelenleg is folyik, tavasz végére azonban széles körben elérhetővé válnak. A 2015 júniusa után gyártott LA4X és az összes LA12X rendszererősítő AVB-ready, ami azt jelenti, hogy az AVB funkciók egy egyszerű firmware frissítéssel elérhetővé válnak a partnereink számára. (A 2015 júniusa előtt gyártott LA4X-ek DSP kártya upgrade-et igényelnek, mely az L-Acoustics szervizen keresztül elérhető)

 

Kovács Dénes

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020