Egy makulátlan hangszer örök ragyogása - microKORG Crystal

Egy makulátlan hangszer örök ragyogása - microKORG Crystal

RSS   AUDMAX   2024-01-25 00:00   2024-01-22 18:48

 

 

Hány év folyamatos jelenlét kell ahhoz, hogy egy hangszert klasszikusnak nevezhessünk? Öt? Tíz? Nos, a Korg microKORG több mint 20 éve jelent meg, és azóta él és virul. Talán sokkolóan hangzik, de a microKORG a világ leghosszabb ideje folyamatosan gyártásban lévő szintetizátora.  Megjelenésének 20. évfordulóját egy különleges, egyedi és elegáns kiadással ünnepli a gyártó; nézzük meg, mit lehet ennyire szeretni ebben a kis kütyüben.

 

 

2002-ben született meg ez a hordozható, elemmel is működő szinti, amely kis billentyűi és játékszerű külseje ellenére igazi harapós, sokoldalú szintimotort rejtett magában. Nem kell ezen csodálkozni, hiszen motorját az akkor nagyon fejlettnek számító csúcsgépből, az MS-2000-ből örökölte. A jellegzetes retró külsejű hangszer hamar feltűnt a színpadokon (általában valamilyen “komolyabb” szinti-stack tetején virított), de első hangszerként is sok zenészt vezetett be a szintetizátorprogramozás világába. A microKORG ugyanis egy nagy tudású, sokoldalúan használható keyboard: négy hang polifón szintetizátor/vocoder a már említett brutális hangzású analóg-modellező motorral, amelyet digitális hullámformák, arpeggiátor, delay és modulációs effektek erősítenek. A kevés, de jó minőségű tekerő alapesetben a legfontosabb paraméterekhez enged hozzáférést, edit módban pedig a mátrix felépítésű programozófelületen való navigálásban segít. A kis svájcibicska több kiadást megélt, idővel hangszórót és nagyobb memóriát kapott, de a klasszikus vintage modell kiállta az idők próbáját, és a mai napig változatlan formában kapható a piacon.

 

 


2023 - microKORG Crystal

Az “új” microKORG-gal tulajdonképpen megkapjuk a klasszikus hangszert - gyönyörűen újracsomagolva. A microKORG Crystal félig áttetsző házával láthatóvá teszi az elektronika és a belső részek megtekintését. Még a vezérlők is félig átlátszóak, beleértve a gombokat, potikat és kerekeket. A microKORG Crystal bármilyen szögből nagyszerű látvány, és ahogy a neve is sugallja, "kikristályosítja" a születése mögött álló KORG csapat energiáját és érzéseit.
A microKORG Crystal előlapja rozsdamentes tükörfényű fémfelület, amely tökéletesen illeszkedik a félig áttetsző gombokhoz és kerekekhez. Bár nagyon szerettük a klasszikus microKORG fa oldallapjait, a Crystal elegáns alumínium oldallapokkal rendelkezik a modern, letisztult külsőt hangsúlyozva.

 


A hangszerhez alaptartozékként jár egy átlátszó, dedikált hordtáska, így nemcsak a színpadon, de azon kívül is viríthatunk a különleges hangszerrel.

 


Figyelem, a microKORG Crystal limitált példányszámban kerül forgalomba garantálva, hogy rövid időn belül a gyűjtők kedvence lesz. Minden jó háztartásba kell egy microKORG - most itt a remek alkalom, hogy egyúttal egy valódi ékszerre is szert tegyünk.  


Borosi Gábor
Metropol Stúdió

 

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020