Első a sorban! Az Audio-Technica új 3000 Digital vezeték nélküli rendszere

Első a sorban! Az Audio-Technica új 3000 Digital vezeték nélküli rendszere

RSS   AUDMAX   2022-01-04 15:01

 

 

Egy sikeres esemény megvalósulásának számtalan feltétele és buktatója van. Nem elég megvásárolni a legdrágább eszközöket, és kibérelni a leglátványosabb helyeket, alaposan meg kell tervezni mindent a környezeti adottságok, a felmerülő igények és lehetőségek tükrében. Nincs ez máshogy az audio rendszerekkel sem. Szerencsére ma már - az összes minőségben és árkategóriában - eszközök százaiból tudunk választani, de ha találunk egy szimpatikus, megbízható márkát, aminek rengeteg típusa és variációja érhető el, azzal megütöttük a főnyereményt.

 

 

Az Audio-Technica büszkén jelenti be új 3000 Digital rendszerét, mely az eddigi - analóg jelátvitelű negyedik generációs 3000-es és harmadik generációs 5000-es - termékcsaládok mellett az első UHF alapú, digitális jelátvitelű eszközpark.

A kétcsatornás vevőegységben egy saját fejlesztésű audio kodek dolgozik, melynek köszönhetően a 48kHz/24bit felbontású digitális jelfolyam mindössze 2.5ms késéssel jelenik meg a szimmetrikus XLR kimeneteken és a DanteTM streamben. Az eszköz hátulján egy RJ45 csatlakozón keresztül kapcsolódhatunk vezetékes, vezeték nélküli, vagy Dante hálózathoz. A végfelhasználónak szánt hely és pénztakarékosságból antenna kaszkád kijáratok is helyet kaptak a hátlapon, így 5 eszközig, azaz 10 csatornáig egyetlen pár antennával létrehozhatunk egy nagyobb vezeték nélküli rendszert. A digitális jelátvitel lehetővé teszi az AES256 típusú titkosítást, amivel biztonságos és szinte lenyomozhatatlan jelfolyamot biztosítanak az eszközök, így installációs, hivatalos környezethez is ideális választás. A rendszer beállításainak megtervezése, beállítása és monitorozása akár távolról, vezeték nélkül is elvégezhető a Wireless Manager szoftver segítségével. OLED kijelzőn látjuk az eszköz főképernyőjét, illetve a menüt, melyben rengeteg funkció érhető el, mint a „Group Scan” helyi UHF környezetfelmérés, az „Auto Squelch” zajküszöb állítás, a „MIX” analóg kimeneti audiomixelés és a „Timed Walk Test” hatótávolság és azon belüli jelerősség felmérés. Hangolás tekintetében Magyarországon jelenleg három, 60 MHz széles frekvenciatartományban érhetők el az eszközök és ideális esetben egy 8 MHz-es sávban 22 csatorna fér el. Természetesen ideális esettel ritkán lehet találkozni, de még ezzel kalkulálva is, hatalmas rendszerek építhetők akár egyetlen 60 MHz-es frekvenciatartományban.

Az adók – a zsebadó lenyitható előlapját kivéve, mely erősített kompozit műanyag – fémházat kaptak, melynek köszönhetően kifejezetten strapabíróak és tökéletesen alkalmasak szinte bármilyen professzionális felhasználásra. A termékcsalád töltőegységeinek segítségével újratölthető akkumulátorokkal is üzemeltethetjük az adókat, a hálózati csatlakozós dokkolóval pedig még monitorozhatjuk is a töltés állapotát a Wireless Manager szoftverben. A zsebadó mute kapcsolóján és a multifunkciós gombon kívül minden más beállítási lehetőség az adók házán belül kapott helyet, az esetleges, esemény alatti véletlen elállítás kiküszöbölése végett. A multifunkciós gomb egy előre beprogramozható kapcsoló, melynek segítségével - opcionálisan - beállíthatjuk az Audio-Technica egyedülálló tartalékfrekvencia funkcióját, melyet a rendszer programozása során adhatunk meg. Amennyiben az adott esemény közben frekvenciazavarás lépne fel, a multifunkciós gombot két másodpercig nyomva tartva, a rendszer átáll a tartalékfrekvenciára, így a rendezvény, vagy előadás megszakítás nélkül mehet tovább. Mikrofonok tekintetében a zsebadó az analóg 3000-es és 5000-es szériákhoz hasonlóan HRS8 típusú cH csatlakozót kapott, mely kisebb és biztonságosabb a HRS4 típusú cW elődjéhez képest, míg a kéziadóra az Audio-Technica kínálatában 6 különböző – három dinamikus és három kondenzátor – kapszula érhető el az alacsonyabb szinttől a stúdiókategóriáig. Az ipari sztenderd csatlakozónak köszönhetően más gyártók kompatibilis mikrofonkapszuláival is használható.

Míg az Audio-Technica elsősorban megbízhatóságáról és minőségéről híres, a termékvariációk és a széles portfólió is névjegyévé vált a márkának, melyet az új 3000 Digital sorozat is alátámaszt. Legyen szó kis, vagy nagy rendszerről, analóg, vagy digitális jelátvitelről, olcsó, vagy drága eszközparkról, az Audio-Technica megoldást kínál a legtöbb felmerülő problémára.

Írta: Hunyad Attila
www.audmax.hu

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020