Fekete és króm - Erő és szépség

Fekete és króm - Erő és szépség

RSS   AUDMAX   2015-10-16 20:21   2015-10-19 09:34

 

 

Mit lehet még tenni egy digitális pulttal, amelyik könnyű, kisméretű, és jól is szól? Ellátni egy őrületes facelifttel, hogy ne csak a színpadon tudjanak csajozni a zenészek, hanem a klub hátsó homályában a hangmérnök horgára is akadjon valami. Na, ez a Qu Chrome! És nem csak ez.
Régi dolog ez kérem: a fekete-króm összeállítás mindent visz a rakendrollban...

 



Allen & Heath a most útjára indított indított Qu Chrome sorozatban nem elégedett meg a talmi csillogással. Jelentős frissítést kaptak a Qu sorozat kompakt digitális keverői, mint például az új, kulcsfontosságú  Automatikus mikrofon keverő, Audio spektrumanalizátor, Kiegészítő monitor mixek, és új funkciókat kapott a Qu-Pad app is.

Az új Automatikus mikrofon keverő (AMM) funkció segít a mérnöknek több mikrofon bemenet szintjét kezelni, vagy például prioritásokat biztosítani. AMM elengedhetetlen olyan hangosításoknál, mint például konferenciák, találkozók és vitafórumok, ahol számos mikrofont használnak egyszerre. Mi mégis sikerrel csökkenthetjük a háttérzajt, és minimálisra szoríthatjuk vissza a gerjedést!

Egy új fegyver a spectrogram, polgári nevén Spektrumanalizátor, vagy RTA. Ez egy gyors, vizuális eszköz, mellyel a problémás frekvenciákra vadászhatunk, hogy megszüntessük a kialakuló gerjedést, megszelídítve a vad teremakusztikát.



Qu v1.8 Chrome firmware is megnyitja a lehetőségét, hogy több monitor mixet használjunk azáltal, hogy a Stereo Groups-t kell kapcsolni a MIX módban. Ez maximális számú különálló monitor utat eredményez: a Qu-24-nél 9 db (4 mono, 5 sztereó), és a Qu-32-nél és a Qu-Pac-nél  11 db (4 mono, 7 sztereó). Ezáltal alkalmassá tették arra, hogy dedikált monitor keverőnek is használható legyen.



Minden új Qu-16, Qu-24 és Qu-32 modellre is jellemző ugyanaz a magas kontrasztú fémes felület a forgógomboknál és fader sapkáknál, mint a prémium GLD Chrome sorozat esetében, amely optimális láthatóságot biztosít gyenge megvilágítás mellett, és fokozott tapintási érzést ad a sötétben.

 

A Qu-Pad applikáció még további beavatkozási és ellenőrzési funkciókat kapott, mint például a távirányító az AMM (automatikus keverő) beállításához. A Qu-Pad egyik legfontosabb applikációja a számos lehetőség közül a Qu-You személyi monitorrendszer vezérlő.

 

 


Természetesen az eddig megszokott Qu szolgáltatások mind-mind rendelkezésre állnak, így a Qu Chrome páratlan megoldást nyújthat egy konferencián éppúgy, mint Front vagy Monitor keverőként egy rock koncerten.

 
© Hermann János

 

Megjelent a Music Média Magazinban.

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020