Genelec The Ones bemutató

Genelec The Ones bemutató

RSS   AUDMAX   2017-05-04 19:45   2017-05-08 13:15

 

 

A Genelec bemutatja a világ legkompaktabb koaxiális monitorjait, a tökéletes pontforrás hangsugárzókat,
a „The Ones” sorozatot.

 

 

2017. május Iisalmi, Finnország. - Sajtóközlemény

Az aktív lehallgató hangsugárzó technológia terén négy évtizede vezető Genelec büszkén mutatja be a tökéletes pontforrás monitor lehallgatást a „The Ones” hangsugárzókkal. A 8331 és 8341 a világ legkisebb háromutas koaxiális lehallgató monitoraiként a díjnyertes 8351-hez csatlakozva teljes, kompakt koaxiális termékválasztékot alkotnak, amely újradefiniálja a közeltéri lehallgatást. A londoni Metropolis Studios VIP hallgatóságának most bemutatott 8331 és 8341 azonnal felülmúlták a várakozásokat; a 8030 ill. 8040 modelleknek megfelelő tradicionális kétutas hangfalaknál nem nagyobb házba építve átlépik a koaxiális pontforrás megvalósítás korábbi korlátait.


A régóta a kritikus lehallgatás normájának tekintett pontforrás megoldja a hagyományos kialakítású hangsugárzók lesugárzási tengelyen kívüli hangelszínezési problémáját, nagyobb mozgásszabadságot biztosítva a felhasználóknak, nem korlátozza őket egy szűk ideális hallgatási pozícióba. De még a kiváló koaxiális designnal kombinált pontforrásnak is megvannak a maga határai, mint például a korlátozott frekvenciatartomány, az alacsony hangnyomásszint és az egyenetlen lesugárzás. A Genelec elismert Minimum Diffraction Coaxial (MDCTM) azaz minimális diffrakciójú koaxiális meghajtóinak használatával a The Ones hangsugárzók kiküszöbölik ezeket a problémákat, létrehozva a tökéletes pontforrást.


A The Ones hangsugárzók pontos hangképet és teljesen semleges hangreprodukciót szolgáltatnak mind a sugárzási tengelyben, mind azon kívül. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók bízhatnak keverési döntéseikben még hosszabb ideig tartó hallgatás során is - a természetellenes hangkép drasztikus csökkenésével ugyanis a hallgatási fáradás töredéke annak, ami más lehallgatási rendszerekkel tapasztalható. Ezenkívül a Genelec nevezetes Directivity Control Waveguide (DCWTM), azaz irányítottságot kontrolláló hullámterelő technológiája, együtt a The Ones hangsugárzók rejtett kettős mélysugárzó konstrukciójának páratlan pontosságával, kevesebb színezett reflexiót eredményez.
A 8351-hez hasonlóan, a beállítható IsoPod szigetelő talp segítségével a 8331 és a 8341 is használható mind vízszintesen elfektetve, mind függőlegesen felállítva. Ez a megszólalási teljesítményt nem befolyásolja, és maximális rugalmasságot kínál még a legszűkösebb munkakörnyezetbe való beillesztéshez is. Bár a 8331 és a 8341 mind formáját mind funkcióját tekintve a 8351-et követi, az új modellek az alapoktól újra lettek tervezve, hogy megfeleljenek az ultrakompakt méretekkel járó kihívásoknak (a 8331 csak 299mm x 189mm x 212mm, a 8341 pedig csak 350mm x 237mm x 243mm).


Az újítások közé tartozik a dinamikus átalakító szerelvény, melyben ugyanazon kompakt mágnesrendszeren osztozik a közép- és a magasfrekvenciás sugárzó, csökkentve annak méretét és tömegét, az átvitel lerontása nélkül. Az egyedülálló középfrekvenciás koaxiális meghajtó kúpmembrán koncentrikus szekciókból áll, optimalizálva a középtartomány linearitását - ahogy a DCW is, ami a hangsugárzó házának teljes elülső felületét alkotja. Méretük ellenére a 8331 és 8341 mindegyike három különálló D osztályú erősítőfokozatot tartalmaz, melyeket a Genelec maga fejlesztett, és amelyek tartalmazzák a környezetbarát Intelligent Signal Sensing (ISS) energiatakarékos jelérzékelő technológiát.
Kicsi a bors, de erős, mondhatjuk az igencsak nagy hangteljesítményt nyújtó The Ones hangsugárzókra. A rövid idejű maximális kimeneti hangnyomásszint (SPL, 1m távolságban) 104dB a 8331, illetve 110dB a 8341 esetében, jobb mint ±1,5dB pontossággal, és a frekvencia átvitel rendre 45Hz-től illetve 38Hz-től (-6 dB) indul, és 40kHz fölé is kiterjed mind az analóg, mind a digitális bemenetekről mérve.


A koaxiális kialakítás szokatlanul közeli lehallgatását tesz lehetővé, ami a direkt/visszavert hangarány drámai javulását eredményezi, és még inkább csökkenti a helyiségnek a lehallgatásra gyakorolt hatását. 50 cm hallgatási távolságnál a maximális hangnyomás (kivezérlés) több mint 5dB-lel növekszik. Az új 8331 és 8341 hangsugárzók esetében a hallgatás távolsága akár 40 cm is lehet, a pontosság elvesztése nélkül.

 


Végezetül, a The Ones hangsugárzókban a tökéletes pontforrás a rugalmasság teljességével találkozik, a Genelec Smart Active Monitoring (SAMTM) úttörő technológiája révén, ami a Genelec Loudspeaker Manager (GLMTM) 2.0-ás PC-n és Mac-en futó, a márka AutoCalTM automatikus kalibrációját is tartalmazó szoftverén alapul.
A The Ones hangsugárzók a SAM technológiával, a Genelec teljes termékkínálatán belül az intelligens lehallgató monitorok nagyobb családjába tartoznak. Ezek mindegyike használható akár 40 monitorból és mélynyomóból álló intelligens hálózatok létrehozására, amelyek a hagyományos sztereótól a háromdimenziós hangot előállító lehallgató rendszerig azonnal előhívható konfigurációit fedik le. A GLM még nehéz körülmények között is egyszerűvé teszi az optimális lehallgatási beállítások létrehozását és elmentését, a szintek, késleltetések, fázisok és szoba korrekciók  kalibrálása révén automatikusan kompenzálja a szoba káros hatásait, hogy ezzel egy konzisztens, optimális lehallgatási környezetet teremtsen.
“Valóban figyelemreméltó, hogy mennyi nagy ötlet került beépítésre ezekbe a kicsi monitorokba, ám a kiváló tulajdonságok és funkciók hangzatos listája messze nem ér fel az élménnyel, amit a meghallgatásuk okoz.” – kommentálja  Siamäk Naghian, a Genelec ügyvezető igazgatója. „A szakemberek számára már világszerte megbízható szabvánnyá vált a 8351, semlegessége és a sugárzási tengelyben és azon kívül is egyenletes frekvencia átvitele miatt. Most ugyanez a pontosság és háromutas hangzásteljesítmény mindenki számára elérhető. A 8331-gyel és a 8341-gyel a stúdiód nagysága többé már nem áll útjába az ambícióid nagyságának.”
A The Ones hangsugárzókról szóló további részletekért látogasson el a www.genelec.com  weboldalra.

 

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020