KORG Pa5X - Inspirálóan új hangszínek, frissítően új munkamenet, teljesen új munkaállomás

KORG Pa5X - Inspirálóan új hangszínek, frissítően új munkamenet, teljesen új munkaállomás

RSS   AUDMAX   2022-07-14 12:09   2022-07-14 12:51

 

 

A Pa5X, a KORG professzionális munkaállomás termékcsalád új csúcsmodellje újradefiniálja a kíséretautomatikás szintetizátorokat. A teljesen újratervezett Pa5X a csúcstechnológiát képviselő hanggenerátorral és a jól áttekinthető, színvezérelt felhasználói felülettel lenyűgözően gazdag és egyedi hangzásélményt nyújt, amely alkotásra és zenélésre inspirál!

 


 
A Pa5X többezer inspiráló hangszínt és többszáz friss stílust tartalmaz, amelyek mindegyike azonnal elérhető az alkotásra ösztönző munkafolyamat során. A hozzárendelhető pad mátrix és keverő modullal, többszínű LED gombokkal és nagyméretű, dönthető érintőképernyővel felszerelt teljesen új előlap garantálja, hogy mindig kézben tarthasd a zenélés élményét. A Pa5X élő előadást szolgáló hangszerként és hatékony, kreatív stúdióeszközként egyaránt kiválóan használható. Lehetővé teszi, hogy megtaláld az ideális hangzást, bármerre is vigyen a zenéd.

 

 

 

 


Fő jellemzők:
-    Kiváló minőség és elegáns dizájn
-    Modern és jól átlátható felhasználói felület
-    Lenyűgözően gazdag hangzású hanggenerátor: EDS-XP
-    Valós idejű vezérlők
-    Fejlett akkordfelismerés és egy teljes könyvtárnyi akkordmenet
-    Finom átmenet a hangszínek, stílusok és dalok között
-    Két crossfaderrel egymásba átúsztatható lejátszó, melyek lehetővé teszik, hogy bármit bármivel összemixelhess: stílusokat MIDI fájlokkal, MIDI fájlokat MP3 fájlokkal vagy stílusokat stílusokkal (a Pa5X egyedi funkciója)
-    Mindegyik lejátszó képes megjeleníteni a szöveget és a kottát
-    Lehetőség saját stílusok és dalok megteremtésére
-    SongBook, a zenekönyvtár, amely mindig veled lehet
-    Teljes hangszínkönyvtár
-    Integrált keverőegység inzert, master és végső mastering effektekkel.
-    Dedikált mikrofon és gitár bemenetek, mindegyiknél külön-külön effektprocesszorral
-    MIDI, USB, HDMI, audió be és ki, pedál csatlakozók
-    Szabványos fájlformátumok
-    Kiváló minőségű opcionális tartozékok

 

 


Kiváló minőség és elegáns dizájn


A gyártó a Pa5X tervezésénél az eleganciát és a tartósságot tartotta szem előtt, ezért erős alumíniumtestet és valódi fa oldallapokat kapott a luxus megjelenés érdekében. A Pa5X billentyűzete autentikus érzést és teljesen kontrollált, kifejező játékmódot biztosít függetlenül attól, hogy mit játszol a hangszeren. A 88 súlyozott billentyűs modell valósághű, zongoraszerű billentést garantál, míg a 76 és 61 billentyűs változatok könnyebb billentésű, félig súlyozott billentyűket kínálnak. Minden szintetizátor aftertouch funkcióval rendelkezik a még kifejezőbb játékmód érdekében.


Modern és jól átlátható felhasználói felület


A Pa5X közepén egy nagyméretű, 8"-os, dönthető érintőképernyő található, amely teljesen újratervezett grafikus kezelőfelületet kínál. Ez az otthon és stúdióban zenélők, valamint a koncertezők számára egyaránt könnyen elérhetővé teszi a Pa5X összes hangját és funkcióját. A kijelző színei pontosan megfelelnek a vezérlőpanelen található, programozható LED gombok színeinek. Ez a színvezérelt kezelőfelület megkönnyíti a Pa5X-ben való navigálást, hogy még színesebbé tehesd a zenédet!

 



Nagyteljesítményű EDS-XP hanggenerátor a gazdag és inspiráló hangzás érdekében  


A KORG professzionális munkaállomásai ipari szabványt teremtettek a hatékony zenei kifejezés tekintetében olyan hanggenerátorokat használva, amelyek alkotásra és zenélésre inspirálják a zenészeket. A Pa5X bemutatja az EDS-XP (Enhanced Definition Synthesis - Expanded) hanggenerátort, amely a Pa4X-nél használt technológiára épülve fejlett hardverrel és új, nagy teljesítményű operációs rendszerrel kiegészülve új szintre emeli a Pa5X hangzását. A 24 sztereó oszcillátor és a 160 hang polifónia többezer kiváló minőségű hangszínt biztosít, amely hangszerek és műfajok széles körét fedi le. Az EDS-XP hanggenerátor emellett olyan csúcsminőségű új funkciókat is használ, mint a véletlenszerű dob- és ütőhangszerjáték, a Smooth Sound Transition, a Sound-Controller 3 funkció stb. Ez olyan soha nem hallott valósághű hangzást és kifejező játékmódot kínál, amely csak a Pa5X-nél érhető el.

 

 


 

 

Valós idejű vezérlők


A Pa5X 9 gombból és 9 csúszkából álló, teljesen programozható vezérlőegységgel rendelkezik. Ezekhez olyan különféle funkciók rendelhetők, mint például a keverő hangereje, a drawbar beállítások, a mikrofon elnémítása, a basszus invertálása, a szöveg görgetése és még sok minden más. A hozzárendelt funkciót egy kiegészítő szalagkijelző mutatja, így mindig tudhatod, hogy mit használsz éppen még akkor is, ha adott pillanatban más oldalon tartózkodsz a fő kijelzőn.
Számos hozzárendelhető vezérlő áll rendelkezésre a valós idejű, kifejező játékhoz és a hangszerek hangzásának részletgazdagságát biztosító Korg DNC (Defined Nuance Control) funkcióhoz. A faderek, kapcsolók, valós idejű vezérlők valós és virtuális mátrixai, a joystick és a szalagvezérlő hozzárendelhetők a hang bármelyik paraméterének modulálásához. Ez lehetővé teszi a Pa5x-en megszólaltatott hangszerek legfinomabb árnyalatainak és artikulációjának pontos szabályozását.
 

 

 

Fejlett akkordfelismerő rendszer és egy teljes könyvtárnyi akkordmenet


A Pa5X akkordfelismerő rendszere, amely a legkifinomultabb az ilyen rendszerek közül, a legkiválóbb modern jazz-zongoristák játékstílusa alapján kialakított Expert móddal is rendelkezik. Ez az akkordfelismerő rendszer igény szerint egyszerű vagy összetett is lehet, sőt azt is lehetővé teszi, hogy akár egyetlen ujjal játssz akkordokat!
A Pa5X az automatikus harmonizálással, az akkord szekvenszerrel és a kifinomult akkordfelismerő funkcióval a zene műfajától függetlenül megfelelő eszközöket biztosít a gazdag zenei hangzások megteremtéséhez.

 

Finom átmenetek a hangszínek, stílusok és dalok között


A Pa5X Smooth Sound Transition (SST) technológiát alkalmaz, amely megszakítás nélküli, zökkenőmentes átmenetet tesz lehetővé a hangzások, stílusok és dalok között. Egy másik elem kiválasztásakor a hangszer tovább játssza az adott hangzást, effekteket és szekvenciákat. Ezek természetesen halkulnak el, amíg teljesen fel nem készültél a következő szekvencia vagy hang elindítására, ami megszakítás nélküli és valósághű előadást biztosít.

 


 

Csúcsminőségű, két crossfaderes lejátszók


A Pa5X két integrált lejátszója lehetővé teszi két stílus, MIDI fájl vagy MP3 fájl egyidejű, illetve tetszőleges kombinációban történő lejátszását*. Ez a két lejátszó egy praktikus crossfaderrel összemixelhető, vagy arra is használható, hogy lejátszod az egyik dalt, miközben egy másik készenlétben áll az elindításra. Mindeközben a Pa5X hanggenerátora biztosítja a teljesítményt, az effektezést és a polifóniát, hogy ezek az átmenetek zökkenőmentesek legyenek.
*A KORG exkluzív XDS Crossfade Dual szekvenszere/lejátszója

A dalszövegek, az akkordok, a kották és a markerek jól láthatóan megjeleníthetők a Pa5X nagyméretű saját kijelzőjén vagy akár a beépített HDMI csatlakozón keresztül csatlakoztatott külső kijelzőn. A hangszer a legkülönbözőbb dalszövegformátumokat támogatja, és akár automatikusan is képes kottát generálni egy MIDI dalból. A markerek a stíluselem gombok segítségével biztosítják a dalon belüli gyors navigálást, így lehetővé teszik, hogy tanulás, próba vagy élő előadás közben könnyedén visszaugorhass a megismételni kívánt részhez.

 

Stílusok és dalok létrehozása


Létrehozhatod saját stílusaidat, és rögzítheted saját MIDI és MP3 dalaidat. A beépített szerkesztési funkciók engedélyezik minden egyes rögzített esemény részletes szerkesztését. A kifinomult transzponálási táblázat lehetővé teszi a szekvenciák hozzáigazítását bármilyen lejátszható akkordhoz.
A MIDI dalt rögzítheted a teljes körű funkciókkal rendelkező szekvenszerrel. Még egyszerűbb, ha MP3 fájlként rögzíted, amit énekelsz és játszol (az MP3 dalokat is beleértve), és azt utána bárhol meghallgathatod.

 

 



SongBook: a zenekönyvtár, amely mindig veled lehet


A dalok és stílusok elmenthetők a saját SongBookba, amelynek adatbázisszerű bejegyzései egyszerűen összeszinkronizálhatók a táblagépen lévő külső kottaolvasókkal. Így a Pa5X akár digitális zenekönyvvel is vezérelhető.
Az adatbázisban található fájlok szettlistákba menthetők, amelyek mindegyike hozzárendelhető egy-egy koncerthez, énekeshez vagy zenei stílushoz, ami az élő előadások során azonnal megkönnyíti a zenei erőforrások kezelését. Amikor kiválasztasz egy dalt a SongBookból, azonnal elérhetővé válnak a szükséges hangzások, a stílus, a dal, az effektek és még egy akkordmenet is.
 

 

 

Teljes hangszínkönyvtár


A hangszer hangszínei az ultra realisztikus akusztikus hangszerektől a régi elektromos billentyűs hangszereken át a klasszikus szintetizátorokig terjednek kiegészítve a játék-, média-, videó- és filmkészítést szolgáló fantáziahangszínekkel és speciális effektekkel. Emellett különböző korokból és világkultúrákból vett hangszerek is találhatók a hangszínek között, de a gyártó rengeteg helyet biztosít a saját bővítések számára is.
A körültekintően kiválasztott akusztikus és elektromos zongorák, közte a méltán népszerű SV-2 Stage Vintage Piano hangszínek különösen jól játszhatók a kalapácsmechanikás, 88 billentyűs változattal. A hangszínkönyvtár a Kronos és a Nautilus csúcsmodell szintetizátor munkaállomásainak speciális, válogatott hangszíneit is tartalmazza.
Az új drawbar orgona modul méltán lehet büszke a Pa5X fő panelén található fizikai csúszkákat és gombokat használó valósághű kezelőfelületre. Emellett a legendás KORG CX-3 Combo orgonából átvett új effekteket is kínálja.

Az új dobkészletek új technológiával kerültek felvételre, amely a véletlenszerűen kiválasztott hangszínek alkalmazásával még valósághűbbé teszi a hangzást. Így a dobütések nem lesznek egyformák, ami hiteles megszólalású dobolást eredményez.

A rengeteg gyári hangszín mellett a beépített sampler segíti az új hangszínek, dobkészletek és audió loopok létrehozását. Rögzítsd a saját hangszíneid, vagy importáld be olyan szabványos fájlformátumokban, mint az AIFF, a WAV és az SF2! Az integrált, részletes mintaszerkesztő funkció lehetővé teszi a minták finomhangolását és azt, hogy akár egy audió loopból is ütőhangszerkészletet hozhass létre.

 


 

 

 

Intuitív keverő modul és kibővült effektprocesszor


A Pa5X hangszíneit professzionális, stúdióminőségű effektek bonyolult láncolata processzálja, ami a két lejátszónál akár 10 inzert effekt, 3 master effekt és 1 Finalizer használatát is lehetővé teszi. A Keyboard Setek akár 3 inzert és 3 master effektet is használhatnak.

 



A végső mastering effektek utolsó lépésként kerülnek alkalmazásra a Pa5X audiókimeneteinél, ami tökéletesen mixelt és véglegesen kicsiszolt hangzást eredményez. Mindez a KORG és az egész világon a stúdió mastering effektek referenciájának számító Waves Audio® közötti hosszú távú együttműködés eredményét jelenti.

 

 


Dedikált mikrofon és gitár bemenetek effektprocesszorral


A Pa5X különálló audióbemeneteire egyidejűleg mikrofon és gitár is csatlakoztatható. A KORG énekharmonizálási technológia és a gitáreffekt-processzorok terén szerzett kiterjedt tapasztalata a bemeneteknél használható dedikált effekteknél is megmutatkozik.
A gyártó rendkívül büszke a hangprocesszálási technológia területén 30 éves tapasztalattal rendelkező Shift Audio céggel való együttműködésére. A Shift Audio alapítói egy iparágvezető cégtől érkeztek, amely vállalat az énekhang processzálását szolgáló termékekre szakosodott, és kiterjedt tapasztalatokkal rendelkezik ezen a területen.
A Pa5X a legkorszerűbb technológiára optimalizált legújabb generációs énekhang processzálási algoritmusokat használja.
Az eredményként kapott hihetetlenül élethű négyszólamú harmóniák olyan érzést keltenek, mintha egy igazi énekegyüttes szólalna meg a saját zenéd kíséretében. A Pa5X új Auto Pitch funkcióját is élvezni fogod, amely kiváló megszólalást és sok mai zenében hallható hangzást biztosít.

A külön gitár bemenet teljesen független, és még saját gain szabályozóval is rendelkezik. A gitáreffektek között megtalálhatók a régi klasszikus pedál és erősítő szimulátorok, amelyek még tökéletesebbé teszik a gitár hangzását és még színesebbé varázsolják a játékod. Sok gyári gitárbeállítás közül választhatsz, akár 4 inzert effekttel, emellett saját effektbeállításokat is egyszerűen létrehozhatsz és lementhetsz. Ezek az új, kiváló hangzású gitáreffektek jelentősen megkönnyítik a gitáros élő játékát, mivel az összes effektet és effektbeállítást a Pa5X kezeli.
 
Minden SongBook bejegyzéshez hozzárendelhető egy-egy ének és gitár preset, ami egyszerűbbé és gyorsabbá teheti a zenei előadás feltételeinek megteremtését.
(Kép: Pa5X_audio_input)
MIDI, USB, HDMI, audió be és ki, pedál csatlakozók
A Pa5X rengeteg audió, vezérlő és tárolóeszköz csatlakozását kínálja. A MIDI és az USB csatlakozók lehetővé teszik a vezérlők vagy tárolóeszközök , a HDMI a külső kijelző, az XLR, jack és minijack audió csatlakozók a más billentyűzetek, kondenzátor és dinamikus mikrofonok, gitárok és basszusgitárok, okostelefonok és táblagépek csatlakoztatását, míg a szimmetrikus kimeneteken keresztül aktív hangfalakhoz vagy PA rendszerekhez csatlakoztathatod a hangszered. A hangszínek külön-külön történő kezeléséhez négy külön vonalkimenet áll rendelkezésre.
A három pedálbemenet lehetővé teszi a preferált damper pedál (félig lenyomott funkció támogatással), lábkapcsoló, hangerő és expression pedálok csatlakoztatását. Használhatod a már meglévő pedáljaidat, vagy választhatsz az opcionális tartozékok közül.

 



Szabványos fájlformátumok


A szabványos fájlformátumok használata, pl. a daloknál a MIDI vagy az MP3, a mintáknál a WAV, az AIFF és az SF2, szinte korlátlan lehetőséget kínál a fájlok küldése és fogadása tekintetében. A MIDI és USB csatlakozók lehetővé teszik, hogy bármilyen külső tárolóeszközt, személyi számítógépet, okostelefont, táblagépet vagy külső vezérlőt csatlakoztass a Pa5X-hez. A HDMI csatlakozó kompatibilis a modern monitorok és a klubokban használt videorendszerek nagy részével, így a Pa5X a stúdió vagy színpadi rendszer központjául szolgálhat!

 

Kiváló minőségű opcionális tartozékok


A külön megvásárolható modern és stílusos ST-SV1-BK állvány stabilan tartja a Pa5X-et a színpadon, és elegáns kialakításának köszönhetően stílusos bútorként is funkcionálhat, amikor otthon használod a hangszert.


A Pa5X kompatibilis a KORG PaAS erősítő rendszerrel, azzal a hangrendszerrel, amelyet kifejezetten arra a célra terveztek, hogy lehetővé tegye a Pa5X egyszerű, kábelek nélküli, közvetlen csatlakoztatását. Így a zenéd még az éjszakai próbákhoz szükséges legkisebb hangerőn is tökéletes hangminőségben hallgathatod. Egyszerűen csak állítsd a helyére és kapcsold be!

 

 


Összegzés


A Pa5X a valaha gyártott leghangulatosabb, legjobb teljesítményű és legkönnyebben használható professzionális munkaállomás, ahol a csúcsminőségű, új platform még rengeteg felfedeznivalót tartogat számodra. A Pa5X új hangszínkönyvtárának, operációs rendszerének, egyszerűsített navigációjának és funkciókészletének egyedülálló kombinációja készen áll arra, hogy új szintre emelje a játékod.
 
Fedezd fel a KORG Pa5X-szel a kíséretautomatikás szintetizátorok következő generációját, és meríts belőle inspirációt a zenédhez!
 

< Specifikációk >


A Pa5X specifikációi
Billentyűzet

Tok

Operációs rendszer

Hanggenerátor

Polifónia:

Effektek

Shift Audio mikrofon processzor technológia

Gitáreffekt-processzor

Hangszínek / Dobkészletek

Mintavételezés

Keyboard Setek

Lejátszók

Stílusok

Akkord szekvenszer

Dalok

MP3 lejátszó/felvevő

SongBook

Kompatibilitás

Padek

Vezérlő modul

Mátrix modul

Stílus/Dal vezérlés:

Általános vezérlők:

Skála szabályozás:

Vezérlő bemenetek

Audióbemenetek

Audiókimenetek

Videókimenetek

MIDI

USB

Tárolás

Kijelző

Órajel

Felvett teljesítmény

Méretek (Sz x Mé x Ma) kottatartó nélkül, teljesen lehajtott kijelzővel

Tömeg

Tartozékok

Külön megvásárolható tartozékok

 

 

    *Fenntartjuk a megjelenés és a specifikációk előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát.
**Minden termék, cégnév és szabványnév az adott tulajdonosok védjegyeit vagy bejegyzett védjegyeit képezik.
Forrás: korg.com

 

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020