Mudfield és az Audio-Technica ATW3255 fülmonitor

Mudfield és az Audio-Technica ATW3255 fülmonitor

RSS   AUDMAX   2024-01-09 20:16

 

 

A 2022 elején megjelent Audio-Technica ATW3255 fülmonitor szett a jól ismert M3 utódjaként már a 3000-es vezeték nélküli termékcsaládban foglalt helyet. Sok idő telt el az M3 megjelenése óta, így a gyártónak bőven volt ideje felmérni a piaci igényeket, valamint tanulmányozni az aktuális technológiákat. Szerencsére elfogulatlanul kijelenthetem: nagyon jó munkát végeztek a gyártó fejlesztő mérnökei!

 


A rendkívül széles dinamikatartomány és a kristálytiszta hangzás önmagáért beszél, főleg ha rendkívül hasznos funkciókkal társulnak, mint a „frequency deploy”, aminek köszönhetően elég egy egységen szkennelni az UHF környezetet, és a kapott értékek által kiválasztott szabad frekvenciákat egy gombnyomással átküldhetjük a hálózaton lévő többi eszközre. Ez persze csak egy a sok funkció közül, de szerencsére nem is kell felsorolni az összeset, hiszen egy jól működő és megbízható eszköz kipróbálásánál egyértelművé válnak a dolgok, nem kell ódákat zengeni róla.
A megjelenést követően a Mudfield zenekar rögvest be is ruházott 4 csatorna fülmonitor szettre. Ezen a ponton még nem sokat lehetett tudni az eszközről, így a bizalmat megelőlegezték a nemrég megjelent eszközparknak. Az alábbi beszámolóból pedig kiderül, hogy nem tették rosszul. Első körben a két gitáros, Szegedi Marci és Feke István nyilatkozott a legutóbbi koncertélményükről.

 

 

Szegedi Marci (gitár):

Az első benyomásom az Audio Technica fülmonitor rendszerrel kapcsolatban az volt, hogy rendkívül kényelmes és jól illeszkedik a fülbe. A fülhallgató könnyen alkalmazkodik a fül anatómiájához, ami hosszabb ideig tartó használat során sem okozott kényelmetlenséget vagy fájdalmat. Amikor először használtam a rendszert, meglepődtem a hangminőségén. A hang tiszta, részletgazdag és jól kiegyensúlyozott volt. A különböző frekvenciatartományok jól elkülönültek egymástól, minden hangszer és vokál jól hallható volt. Ez különösen hasznos volt a színpadi előadások során, ahol fontos a zenei elemek pontos hallása és a zenészekkel való együttműködés. Az adó-vevő egység könnyen kezelhető és megbízhatóan működik a teljesítmény és a jelátvitel terén egyaránt. Lehetőség van, hogy a saját beállításaimat végezzem a hangszínezés és a hangerő tekintetében, így személyre szabható a fülmonitorozási élményt. Fontos megemlíteni, hogy az Audio-Technica fülmonitor rendszerhez járó ATH-E40 monitor fülhallgató kiváló zajszigeteléssel rendelkezik. Használat során alig hallottam a külső zajokat, ami segített abban, hogy jobban fókuszáljak a zenére és az előadásra. A másik előnye a vezeték nélküli rendszerre való átállásnak, hogy szabadabban mozoghatok a színpadon anélkül, hogy a kábel korlátozná a mozgásteremet. Összességében az Audio-Technica fülmonitor rendszer számomra kiváló választás volt.

 

 

Feke István (gitár):

Nagyon sokat javult a zenélés élménye, élvezhetősége a színpadon, mióta a vezeték nélküli fülmonitorokat használjuk. Jól kivehetően hallom saját magamat és a zenésztársaimat is. A monitorládákkal sajnos sokszor voltak problémák ilyen téren.
Felszabadult érzést nyújt, hogy bárhová könnyedén mehetek a színpadon, mindenhol ugyanolyan kiváló hangzást élvezhetek, és nem kell a kábelekre figyelni.
Az Audio-Technica vezeték nélküli fülmonitorok jelentős előrelépést jelentenek, hogy a zenekar a koncerteken minőségi és profi teljesítményt nyújthasson.
A 3000-es sorozatban debütált ATW3255 fülmonitor rendszer a termékcsalád többi tagjával is kompatibilis, így a 3000-es mikrofonadókat és zsebvevőket a „3000 Link” névre keresztelt beállítással össze is tudjuk párosítani. Az így kapott vezeték nélküli „kamera szettek”, valamint az asztali adók és asztali vevők párosításával kapott, hatalmas tereket áthidaló vezeték nélküli csatornaküldésre képes rendszerek még tovább növelik az amúgy is kiváló minőségű rendszer felhasználási területeit.

 

 

Mindent összevetve a puding próbája az evés, így aki nem hiszi, járjon utána!

Hunyad Attila
Audmax Kft.

 

 

 

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020