Syva, az elegáns plug&play szegmenssugárzó hangrendszer

Syva, az elegáns plug&play szegmenssugárzó hangrendszer

RSS   Tímár Endre   2017-02-07 09:02   2017-02-08 09:02

 

 

A belsőépítészet és az L-Acoustics line-source örökségének tökéletes összhangja: 
Syva, nagy teljesítményű, elegáns plug&play szegmenssugárzó hangrendszer

 


A Syva egy vadonatúj formátumú, nagy teljesítményű hangrendszer az L-Acoutics palettáján, melynek gyártásba kerülését – felcsigázva az érdeklődést - jó érzékkel közvetlenül az Amsterdami ISE kiállítás előtt jelentette be a nagy múltú francia gyártó. A Syva egy egyszerűen telepíthető (kvázi plug&play) hangrendszer, melyben hat középsugárzó és három magas-frekvenciás sugárzó került elhelyezésre egy elegáns J-formájú, progresszív görbületű dobozformátumban. A forradalmian új hangszóró elrendezés, melyet a gyártó „szegmens-forrás”-nak (patent-pending) hív, 140° vízszintes és 26° függőleges (+5°/-21°) lesugárzási karakterisztikával bír, melyet kifejezetten nagyobb sík területek kompromisszummentes lefedésére fejlesztettek ki, 35m-es hatótávolsággal. 


A Syva tökéletes választás céges rendezvények, divatbemutatók vagy kereskedelmi rendezvények, vásárok hangosításához, de amfiteátrumok, előadótermek hangrendszereként is. A rendszer modern, letisztult, és mégis elegáns dizájnja még a belsőépítészek számára is vonzó lehetőséget kínál imaházak, templomok hangrendszerének kiválasztásakor, de kecses formáját könnyen el tudjuk képzelni olyan „intim” környezetekben is, mint például egy házi-mozi vagy lounge-bár.
A Syva kiegészíthető a Syva Low nagy teljesítményű szubbasszus sugárzóval vagy a Syva Sub infra sugárzóval, így akár 142dB SPL maximális hangnyomás is elérhető a rendszerrel. A kiegészítő Syva Low hangdoboz két K2-kategóriájú 12”-es hangszórót tartalmaz, és biztosítja a Syva rendszer alacsony frekvenciás kontúrját, valamint kiterjeszti a frekvenciamenetet 40Hz-ig. Hasonlóan, a Syva Sub egy KS28-kategóriájú 12”-es hangszóróval tolja ki a rendszer alsó határfrekvenciáját egészen 27Hz-ig. Egy LA4X processzált erősítő akár 4db Syva hangdobozt is meg tud hajtani.

 

 


A Syva falra vagy állványra is helyezhető, de akár függeszthetjük is, vagy egész egyszerűen felállítható a színpadra a saját talplemezén. Alternatív megoldásként a Syva könnyedén elhelyezhető a Syva Low vagy Syva Sub tetején is: a plug&play AutoConnect link nem csak a dobozok fizikai egymáshoz rögzítését oldja meg, de az audio jel átvitelét is biztosítja a dobozok között. A hangdobozok RAL színekben rendelhetőek: belsőépítészeti kihívásokat nem ismerve, beleolvadnak környezetükbe.
A Syva bemutatása a francia gyártó szakemberei szerint is egy újabb mérföldkő az L-Acoustics történetében, a Syva ugyanis egy olyan újfajta hangrendszer, mely letisztult formában ötvözi a line-source technológia előnyeit az egyszerű telepíthetőséggel, testre szabottan azokra a felhasználási területekre, ahol az elegancia és a diszkréció egyenrangú szempont a hangzással.


A Syva rendszerrel a nagyközönség először február 7.-10. között találkozhat a rendszerintegrátorok fiesztáján, az Amsterdami ISE kiállításon az L-Acoustics standján (#7-X220), az első rendszereket a gyártó előrejelzései szerint ez év júniusától szállítják a megrendelőknek.


Kovács Dénes

Audmax Kft

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020