Ultra kompakt digitális keverő az ALLEN and HEATH QU szériájának új tagja!

Ultra kompakt digitális keverő az ALLEN and HEATH QU szériájának új tagja!

RSS   AUDMAX   2015-09-08 11:27   2015-10-01 12:33

 

 

Az angol gyártó a sikeres QU szériát bővítette új modellel. A QU Pac faderek nélküli, érintőképernyős digitális keverő, iPad vezérlési lehetőséggel.

Allen&Heath QU Ultra kompakt digitális keverő

Tervezésekor azt vették figyelembe, hogy éppúgy alkalmas legyen élő hangosítási, vagy fix installációs környezetben való használatra is. Így minden tulajdonsággal rendelkezik, amivel a QU sorozat előző tagjai. Használható zenekarok számára saját keverőként, vagy többcélú alkalmazásokban, például iskolákban, hotelekben zenés szórakozóhelyeken.

A csatlakozómezője megegyezik a QU16 hátulján lévőkkel, azaz 16 monó, 3 sztereó forrást csatlakoztathatunk, és 12 kimenetet használhatunk (4 monó aux, 3 sztereó aux, főkimenet), de ez a modell bővíthető bármely AudioRack-el, maximum 38 bemenetig és 28 kimenetig.

A QU Pac valamennyi beállítása, beleértve az előfokokat is, menthető és előhívható. USB csatlakozáson keresztül készíthetünk vele soksávos felvételt közvetlenül USB-s mobil HDD-re, vagy a "B" csatlakozón keresztül számítógéppel összekötve erre alkalmas szoftverrel is. Az ME személyi monitorrendszer szintén egyszerűen használható ezzel a keverővel.

Allen&Heath QU Ultra kompakt digitális keverő

Folytatva az iLive szériánál elkezdett iPad app-os távvezérlést, a QU Pac esetében is valamennyi keveréshez szükséges funkció elérhető, de a rack-es install keverőknél egyedülálló módon a felületen elhelyezett 5"-os színes érintőképernyő segítségével is minden funkciót elérhető.

A teljesen flexibilis QU -Control funkció segítségével egyéni "widget"-eket készíthetünk, például csatornák hangerőszabályzói, mute-csoportok a feladathoz, vagy az adott felhasználó igényeihez,  tudásához illesztve. További szabadságot és rugalmas alkalzhatóságot nyújt a 15 db szabadon konfigurálható soft key gomb.

Három különböző, integrált felvételi és visszajátszási lehetőség közül választhatunk:
Sztereó rögzítésre és lejátszásra akár pendrive-on keresztül is lehetőségünk nyílik, míg 18 sávos felvételt készíthetünk és játszatunk vissza USB-s mobil HDD segítségével. Ezekhez az USB-s háttértáron kívül semmilyen más külső eszköz nem szükséges. Win vagy Mac gép, és azon futó program használata esetén akár 32 sávos felvételre és visszajátszásra is lehetőségünk nyílik.

A GLD és QU szériához használható  mindhárom AudioRack-el, az AR84-el, 8 bemenettel / 4 kimenettel, az AB1608-al 16 bemenettel / 8 kimenettel, és az AR24/12-vel 24 bemenettel / 12 kimenettel  bővíthető.

A személyi monitor keveréshez pedig kétféle megoldást is kínál a gyártó... ugyanis az ME rendszer mellett – wifi kapcsolaton keresztül – iPhone alkalmazás segítségével is megoldható ez a feladat.

A cikk megjelent a Music Média magazinban.

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020